Undvik industrimat
Hejsan
Som ni kanske har märkt så är det nu "Miljövänliga veckan" och budskapet om att äta ekologisk mat syns överallt. Det gör mig glad :)
Jag fick just ett tips på en länk från svenska dagbladet av en kompis. Artikeln handlar om att man ska undvika att äta processad industrimat som är väldigt konstgjord. Ni kan läsa artikeln i sin helhet här:
Egentligen tror jag att om man bara tänker efter så inser man nog att det är ganska läskigt att äta processad snabbmat med låååååånga ingredienslistor som man ofta inte förstår. Hur mycket näring finns det i microrätter tex?
Det här tror jag att vi alla egentligen vet men någonstans i vardagsstressen stänger vi av förnuftet för att spara tid. Jag tror alla kan hålla med om att vi mår bättre och får i oss mer nyttigheter om vi använder så rena råvaror som möjligt när vi gör mat.
Ät tex vanliga ekologiska morötter istället för de färdigskalade babymorötterna som doppas i klorin innan de säljs. Hemmagjorda köttbullar och frysta färdiga köttbullar smakar ju verkligen inte samma sak, de har ju inte ens samma konsistens och inte samma ingredenser.
Vi vet det här. Frågan är bara om vi väljer att strunta i det eller inte men vem påverkas i slutändan? Just det, du. Vilket bränsle ger man sin kropp? Jag kan villigt erkänna att jag också ibland i vardagsstressen köper "färdigmat" så jag ska försöka förbättra mig. Bra mat behöver ju faktiskt inte ta lång tid att laga :)
Hej svejs